Musta Lintu

Historiaa

Richard Raven aloitti keraamikon uransa synnyinmaassaan Uudessa Seelannissa vuonna 1974. Kipinä alaan syttyi keramiikan iltakurssilla. Kurssin jälkeen hän ostikin jo pian oman dreijan, rakensi öljypolttoisen keramiikkauunin ja ryhtyi tekemään savitöitä täyspäiväisesti.

Hän muutti Suomeen 1977 ja toimi Heinävedellä Kerman Saven dreijarina. Vuonna 1978 aloitti hän virallisen ammattinsa: graafisen suunnittelijan työt Lontoossa. Iltaisin hän jatkoi kuitenkin keramiikan tekoa ja myi tuotteitaan kuuluisalla ”Covent Garden handcraft”-markkinoilla Lontoossa. Tytär syntyi Lontoossa vuonna 1981 ja vuonna 1983 muutti hän takaisin Suomeen toimien Oulussa graafisena suunnittelijana 2 vuotta.

Hän perusti1986 Musta Lintu Saviverstas Oy:n Iihin yhdessä entisen vaimonsa kanssa ja työskenteli Pohjois-Suomessa 13 vuotta. Musta Lintu Saviverstas siirtyi Pohjanmaalle Tervajoelle 1999. Parin vuokratilavuoden jälkeen löysi Richard Raven vuonna 2002 yli 100 vuotta vanhan pohjalaistalon, jota hän on vähitellen remontoinut yhdessä nykyisen vaimonsa kanssa. Richard on virallisesti siirtynyt eläkkeelle 2013, mutta se ei tarkoita, että hän lopettaisi keramiikan tekoa. Hänen mukaansa keramiikan teolle voi nyt vasta omistautua täysin.

Kurssit

Richard Raven on aina pitänyt tärkeänä, että dreijaamisen taito siirtyy eteenpäin. Hän on pitänyt useita savikursseja mm. eri kansalaisopistoissa. Tervajoella Mustassa Linnussa ei ole viime aikoina järjestetty kursseja talon remontin vuoksi, mutta toiveena kuitenkin on, että puupolttouunin katoksen valmistumisen 2013 myötä kurssitoiminta aloitetaan pienimuotoisesti uudelleen.

Richard Ravenin dreijausopissa on kuitenkin voinut käydä jo 13 vuoden ajan Kankaanpään Opiston kesäkursseilla. Lisäksi Richardin voi tavata dreijaamassa Isossakyrössä 1700-luvun Vanhojen päivien markkinoilla joka vuosi elokuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Markkinat

Yhteystiedot

Musta Lintu Saviverstas
Pispantie 2
66440
TERVAJOKI Finland
info@mustalintu.fi
050-5546 990
www.mustalintu.fi

Talo
Pispantie 2, TERVAJOKI