Historia

Savitöistä graafisen suunnittelun kautta oman saviverstaan perustamiseen

Aloitin savitöiden tekemisen synnyinmaassani Uudessa-Seelannissa jo vuonna 1974. Ensimmäinen kipinäni savitöihin syttyi keramiikkatöiden iltakursseilla. Pian ostinkin jo oman dreijan ja rakensin pihalla öljypolttouunin.

Oppipoika-aikanani osallistuin monille keramiikkakursseille Englannissa ja Walesissa. Siellä sain oppia tunnetuilta keramiikkamestareilta, kuten David ja Margaret Frithiltä, John Maltbyltä, Nic Collinsilta ja Micki Schloessingkilta.

Opiskelin itseni kuitenkin graafiseksi suunnittelijaksi ja opintojen jälkeen tein hetken aikaa alan töitä Uudessa-Seelannissa, Lontoossa ja Oulussa. Palo tulla keraamikoksi vei minusta kuitenkin voiton, ja aloin tehdä keramiikkaa kokopäiväisesti. Työskentelin vuoden Kerman Savella, mutta perustin oman saviverstaani, Musta Lintu Saviverstaan, Iin kuntaan vuonna 1986. Pohjanmaalle muutin vuonna 1999, jossa jatkan edelleen savitöiden valmistamista.

Pajani sijaitsee Tervajoella 100 vuotta vanhan taloni pihamaalla. Olemme vaimoni kanssa kunnostaneet vanhaa pohjalaistaloa kodiksemme itse pikkuhiljaa. Muutama vuosi sitten haaveemme muutosta toteutui ja pääsimme vihdoin idyllisesti remontoituun kotiimme.

Kurssit

Olen aina halunnut, että keraamikon taidoistani olisi hyötyä myös muille. Siksi koen, että opettaminen on tärkeä osa työtäni. Viimeisen 17 vuoden aikana olen opettanut keramiikkaa aikuisopiston kursseilla, kuten Kankaanpään opistolla ja Axxellin aikuisopistolla Espoossa. Alan pitää keramiikkakursseja myös omalla pajallani Tervajoella kesällä 2020, kun puupolttouunini on valmis.

Yhteystiedot

Tutustu sivuilla tuotteisiini ja ota yhteyttä, jos haluat tilata minulta jotain jo valmistamani tyylistä.

Musta Lintu Saviverstas


Pispantie 2, 66440 TERVAJOKI

info@mustalintu.fi
www.mustalintu.fi

050 554 6990 dreijausnäytös richard raven

Olen ollut mukana Isonkyrön 1700-luvun markkinoilla vuodesta 2001, missä pidän dreijausnäytöksiä perinteisellä potkudreijalla.

Musta Lintu Saviverstas

Pispantie 2, 66440 Tervajoki
info@mustalintu.fi

050 5546 990 richard raven yhteystiedot
sähköpostitse
tekstiviestitse
hCaptcha