Keramiikkatuotteet puupolttouunissa pajallani Tervajoella

Puulla poltettu keramiikka on osa tuotteen ainutlaatuisuutta

Olin jo pitkään haaveillut omasta puupolttouunista, sillä puulla poltettu keramiikka on mielestäni autenttisin ja ainutlaatuisin tapa valmistaa keramiikkatuotteita. Valoin perustukset omalle polttouunikatokselle Vaasan Tervajoelle vuonna 2011, minkä jälkeen olen rakentanut katosta pikkuhiljaa vuosien varrella. Vuonna 2018 aloin rakentaa itse uunia, ja tarkoituksenani olisi saada ensimmäinen keramiikkaerä uuniin vuonna 2020 lopulla. Ensimmäinen poltto tapahtui kuitenkin keväällä 2021. Vaikka ensimmäinen poltto ei onnistunut täydellisesti, olin kuitenkin tyytyväinen osaan tuotteista.  

Polttouunin valmistuessa alan tehdä myös uudenlaista keramiikkaa. Lisäksi minulla on suunnitteilla puupolttoon opastavia keramiikkakursseja kotonani Tervajoella.

Keramiikkaa laatoista kodin käyttöesineisiin

Valmistan tällä hetkellä pajallani monenlaista keramiikkaa aina päivittäisistä käyttöastioista koriste-esineisiin sekä keittiön ja kylpyhuoneen laattoihin. Keramiikasta saa kaunista kotiin, kattauksiin ja lahjaksi. Jokainen tuote on käsin tehty – siten siis uniikki, oma yksilönsä ja valmistustapojensa ansiosta isältä pojalle ja äidiltä tyttärelle siirtyvä, arvokas esine. Ota yhteyttä, jos keramiikkatuotteet kiinnostavat tai haluat tiedustella lisää kursseistani.

Musta Lintu Saviverstas

Pispantie 2, 66440 Tervajoki
info@mustalintu.fi

050 5546 990 Richard Raven
sähköpostitse
tekstiviestitse
hCaptcha